15-20 Dk
12 Ay
Hemen
Anestezi Kremi
Daha şekilli, estetik ve çekici bir dudak görünümüne sahip olmak bütün kadınların hayalini süsler. Günümüzde güvenli bir şekilde yapılan dudak dolgusu işlemleri ile bu görünümü elde etmek çok kolay. İsteğe göre geçici veya kalıcı dudak dolgusu işlemleri ile daha dolgun, simetrili ve yüz yapınıza uygun dudak dolgusu uygulamaları ile toplum içerisinde daha dikkat çekebilir, güzelliğinize güzellik katabilirsiniz.
Dudak dolgusu medikal estetik alanında en çok ilgi gören uygulamaların başında gelir. Bu işlem, kişinin dudaklarını daha biçimli, dolgun ve çekici hale getirir. Aynı zamanda ince çizgi ve kırışıklıkları hafifleterek daha genç bir görünüm kazanmanıza yardımcı olur. Minimal invaziv bir tedavi yöntemi olan dudak dolgusu oldukça çabuk etki gösterir.
Fakat dudak dolgusu yaptırırken doğru malzeme tercih ettiğinizden ve doğru miktarda dolgu uygulandığından emin olmanız gerekir. Doktorunuz yüz yapınızı değerlendirerek doğal ve dengeli bir görünüm için gereken dozu belirler. Olası yan etkiler ise oldukça minimal düzeyde geçici etkilerdir. Kişi işlem sonrasında minik şişlikler, kızarıklıklar veya hassasiyet gibi geçici bazı reaksiyonlar gösterebilir. Ancak bu durumlar herhangi bir tedavi gerektirmeksizin kısa süre içerisinde ortadan kaybolur.
Dudaklarda doğuştan veya ilerleyen yaş nedeniyle ince ve şekilsiz bir görünüm oluşabilir. Bunun temelinde yatan neden ise vücuttaki hyaluronik asit ve östrojen hormonunun azalmasıdır. Dudak dolgusu işlemlerinde dudaklara hyaluronik asit içeren dolgu enjekte edilerek daha simetrik, nemli ve canlı bir dudak yapısına sahip olmak mümkündür. Abartıya kaçmadan, yüz hatlarına uygun yapılacak dudak dolgusu ile daha doğal görünen çekici bir dudak görünümü kazanılabilmektedir.
Günümüzde dudak dolgusu ile hem ince dudaklar daha dolgun bir görünüm kazanırken hem de yaş ilerlemesinin etkisiyle incelen dudaklara eski hacimlerini kazandırmak mümkündür. Dolgu uygulamalarında kullanılan hyaluronik asit vücut dokusunu oluşturan yapı taşlarından biri olduğu için arzu edilmeyen reaksiyonlara da neden olmaz.
Dudak dolgusu kalıcı ve geçici olarak iki grupta incelenebilir. Dudaklara kazandırılmak istenen görünüme bağlı olarak farklı gruplara da ayrılır. Kalıcı dudak dolgusunda dudaklara silikon uygulanır. Geçici dudak dolgusu işlemlerinde de başta hyalüronik asit olmak üzere farklı dolgu malzemeleri kullanılır. Dudak dolgusu çeşitlerini gelin birlikte inceleyelim.
Günümüzde dudak dolgusu işlemlerinde en çok kullanılan yöntemdir. Bu yöntem kalıcı dudak dolgusuna göre daha sağlıklıdır. Geçici dudak dolgusu işlemlerinde kullanılan hyaluronik asit vücut dokularının da yapı taşlarından biridir. Hyaluronik asit cildin daha genç, sağlıklı görünmesini sağlayan maddedir. Dolayısıyla geçici dolgu işlemlerin herhangi bir aksi reaksiyon söz konusu olmamaktadır.
Geçici dudak dolgusu işlemlerinin kalıcılığı yaklaşık 12 aydır. Dudak hareketli bir organ olduğu için sıradan dolgular kısa bir sürede eriyebilmekte ve dudak eski cansız görüntüsünü alabilmektedir. Bu nedenle dudak dolgusu işlemlerinde dudaklara özgü tasarlanmış dolguların kullanılması kalıcılık süresini de artıracaktır.
Dudak lokal anestezik kremle uyuşturulduktan sonra çok ince iğneler kullanılarak dolgu maddesi dudağa uygulanır. Normal bir işlemde dolgunun 0,7-0,8 cc’lik kısmı üst dudağa, kalını ise alt dudağa enjekte edilir. Ancak dudak çok ince ise dolgunun tamamı üst dudağa verilebilmektedir. Dudak dolgusu işlemleri kanül tekniği ile de yapılabilmektedir.
Geçici dudak dolgusu fiyatları uygulamayı yapacak doktorun tecrübesi, uygulamada kullanılacak dolgunun markası, kalitesi, kaç adet uygulama yapılacağı, uygulamanın yapılacağı merkez ve şehre göre değişebilmektedir. Düşük fiyatlı uygulamalar, kalitesiz dolgu anlamına gelebilmektedir. Bu nedenle dolgu yaptırırken merkezi, uygulamayı yapacak doktoru, dolgunun markasını ve kalitesini araştırmakta fayda vardır.
Dudaklara kalıcı hacim vermek amacıyla yapılan dolgu uygulamalarıdır. Daha çok meme protezleri gibi katı silikondan üretilmiş dudak silikonları kullanılmaktadır. Ancak çoğu uygulamada ciddi sorunlar doğurduğu için tavsiye edilmemektedir. Daha önceleri tercih edilen sıvı silikonlar aşırı doku reaksiyonlarına neden olduğu için yasaklanmıştır.
Günümüzde teknolojinin de ilerlemesi ile kalıcı dudak dolgusu işlemlerinde Permalip dudak iplantı sağlıklı bir şekilde kullanılmaktadır. Ancak bu işlemlerin sağlıklı olabilmesi için uzman ellerde yapılması gerekmektedir.
Lokal anestezi veya sedasyon anestezisi ile dudaklar uyuşturulduktan sonra dudak köşelerine küçük bir kesi açılır. Özel bir tendon tutucu aparat ile bu kesilerden girilir, diğer uçta bulunan Permalip tutularak dudak içerisine çekilir. Permalip dudak estetiğine uygun olarak yerleştirildikten sonra işlem tamamlanır.
Kalıcı dudak dolgusu işlemlerinde kullanılan permalip, meme protezi gibi dayanıklı silikon malzemeden üretilmiştir. Bu nedenle pahalı bir uygulamadır. Kalıcı dudak dolgusu işlemleri ise uygulamayı yapacak doktora, kullanılacak malzemenin kalitesi ve sayısına, uygulamayı yapacak merkezi ve hatta uygulamanın yapılacağı şehre göre değişmektedir.
Fransız Dudak Dolgusu, üst-alt dudak altın oranına dikkat edilerek üst dudağın ‘M’, alt dudağın ise dışa dönük ‘D’ şeklinde kavisli bir hale getirilmesidir. Daha seksi ve çekici bir dudak şekli oluşmasını sağlayan Fransız Dudak Dolgusu işlemlerinde hyaluronik asit kullanılır. Su tutma kapasitesini artırıp daha yoğun bir görünüp sağlayan bu işlem sonrası dudaklar daha dolgun, nemli ve pürüzsüz bir görünüşe kavuşur.
Fransız Dudak Dolgusu, estetik, seksi ve dolgun bir dudak görünümü elde edebilmek için tercih edilen bir yöntemdir. Dolayısıyla bu işlemde üst-alt dudak altın oranının korunması şarttır. Bu işlemde alt-üst dudak çizgisi düz bir çizgi halinde değil, eros yayı gibi haldedir.
Fransız Dudak Dolgusunda iğne yerine kanül kullanılır. Kanül ise kesici olmadığı için kanama ve morarma ihtimallerini minimize ederek daha dolgun bir görünüş sağlar.
Hareketli bir organ olması ve dolgu uygulamaları sonrası ortaya çıkan stres nedeniyle dudaktaki yıkım artar ve sık sık hacim kayıpları ortaya çıkar. Fransız Dudak Dolgusu ise içeriğindeki güçlü antioksidanlar sayesinde bu yıkımlara karşı koyarak daha uzun ömürlü bir kullanım sağlar. Dolgunun kalıcılığı ise hastanın mimik yapma alışkanlığı ve çevresel şartlara göre değişmektedir. Yapılacak ilk dolgu uygulamasının ömrü hastaya bağlı olarak 6-12 ay arası değişmekle birlikte dolgu sayısı arttıkça kalıcılık süresi de artmaktadır.
Fransız Dudak Dolgusu işlemleri ortalama olarak 10 dakika kadar sürmektedir. Dudaklar uyuşturulduğu için ağrı-sızı hissedilmez. İşlem sonrası hemen normal hayata dönmek mümkündür. Vücuttaki en hassas organlardan biri dudaklar olduğu içiz bazen işlem sonrası birkaç gün ödeme bağlı şişlikler oluşabilir. Bu şişlikler geçtikten sonra dudaklar normal görünümünü elde ederler.
Fransız Dudak Dolgusu fiyatları işlemi yapacak doktor, kullanılacak dolgunun marka ve kalitesi, işlem yapılacak sağlık merkezi ve şehre göre değişiklik gösterebilmektedir. Düşük fiyatlı uygulamalar, kalitesiz dolgu anlamına gelebilmektedir. Bu nedenle dolgu yaptırırken merkezi, uygulamayı yapacak doktoru, dolgunun markasını ve kalitesini araştırmakta fayda vardır.
İsmini Antik Yunan Mitolojisindeki aşk ve güzellik tanrıçası Afrodit’ten alan bu uygulamada dudaklar dolgun bir görünüme kavuşturulur. Estetik ve çekici dudaklar hedeflenir. Bu dudak dolgusu türü uygulanırken ilk olarak kişinin kendi yüz hatları ve yapısı göz önünde bulundurulur. Afrodit dudakların yüze oturması ve tam bir uyum yakalaması amaçlanır.
Yine ismini Antik Yunan Mitolojisindeki bir tanrıçadan alan bu işlem daha simetrik, canlı ve dolgun bir dudak görünümü oluşturmayı amaçlar. Hera, Tanrılar Kralı Zeus’un eşidir. Aynı zamanda evlilik tanrıçası olarak da bilinir. Kişinin yüz harları dikkate alınarak ve altın oran gözetilerek enjeksiyon gerçekleştirilir.
Dudak dolgusunun bu türü adını mitolojideki aşk ve güzellik tanrıçası Venüs’ten almaktadır. Venüs tipi dudak dolgusu dendiğinde Afrodit ve Hera’dan farklı olarak daha doğal ve sadece bir dudak görünümü akla gelir. Yüzün altın oran hesaplamalarına göre uygulanan bu işlem genellikle ince bir yüz yapısına sahip kişilerin doğal ve estetik bir görünüm elde etmelerini sağlar.
Eros tipi dudak dolgusu yine aşk tanrısı Eros’un adından gelmektedir. Bu uygulamada amaçlanan şey üst dudağın yukarı kısmında bulunan ve Eros yayı olarak adlandırılan hattın dışa doğru kıvrılması ve giderek daha belirgin ve dolgun bir hale gelmesidir.
Sigara ve tütün ürünlerinin kullanılması dudak dolgusu yaptırmanız önünde herhangi bir engel oluşturmaz. Hatta sigara tüketiminin dudak dolgusunda kullanılan dermal dolgu malzemesinin erimesine yol açtığına dair herhangi bir bilimsel çalışma da mevcut değildir. Fakat sigara dumanı içerisinde barındırdığı toksik maddeler ile tüm vücuda ve cilde büyük zararlar verir. Cildinizdeki oksidatif stres düzeyini arttırır. Erken yaşlanmanıza neden olur. Sigaranın dudak dolgusuna zarar verdiği yönündeki tüm görüşler ispatlanmamış teorik görüşlerdir.
Dudak dolgusu enjeksiyonundan sonraki ilk 24 saat süresince öpüşme ve benzeri aşırı dudak hareketlerinden sakınmak gerekir. Özellikle ilk gün dudaklarınıza son derece hassas davranmanız gerekir. Bu yüzden dudak dolgusunun ardından iki veya üç saat süreyle sıcak ve soğuk şeyler yiyip içmemeli, çiğneme hareketinde bulunmamalı, öpüşmemeli ve ruj sürmemelisiniz.
Bütün dudak dolgusu işlemlerinde dolgu malzemesi aynıdır. Ancak istenilen dudak şekline göre farklı isimlerle adlandırılmaktadır. Afrodit dudak dolgusu, Fransız dudak dolgusu, Rus dudak dolgusu, Venüs dudak dolgusu ve Hera dudak dolgusu gibi çeşitleri vardır.
Enjeksiyon yönteminin kullanıldığı dudak büyütme metotları, muayenehanelerde kesintiye uğramadan gerçekleştirilir. Yağ enjeksiyonu şeklinde gerçekleştirilen prosedürler bunun bir istisnasıdır. Zira yağ enjeksiyonundan önce kişinin vücudunun başka bir noktasından lipusuction yöntemi ile yağ almak gerekmektedir.
Enjeksiyon öncesinde hissedilebilecek rahatsızlığı hafifletmek adına topikal anestezi uygulanabilir.
Kimi zaman dudakları tümüyle uyuşturmak için sinir bloğu enjeksiyonu kullanılabilir. Uygulanan bu anestezi diş hekimlerinin kullandığı anestezik enjeksiyona benzemektedir.
Dudak dolgusunun sonrasında ruj veya dudaklar için herhangi bir kozmetik ürün kullanımından kaçınmak gerekir.
Dudak dolgusu cerrahi bir prosedür veya anestezi içermediği için son derece kısa sürede tamamlanabilen bir operasyondur. Deri altına dolgu malzemesi enjekte edilir. Kişi dudaklarının kalınlığının ne seviyede olmasını istiyorsa, uygulanan dolgu malzemesinin miktarı da o kadar olur. Kullanılan dolgu malzemesinin miktarı işlemin süresini de belirlemektedir. Kişi dudak dolgusu yaptırdıktan sonra doğrudan günlük yaşam rutinine döner. Hastanede yatmasını veya istirahat etmesini gerektirecek bir durum yoktur. Fakat dudak dolgusu ile birlikte başka dolgu işlemleri de uygulanacaksa süre de doğal olarak uzayacaktır. Doğal bir görünüm kazanması için birkaç seansa bölünerek aşamalı şekilde uygulanması tavsiye edilir.
Dudak dolgusunda takip edilen adımlar şu şekildedir:
Dudak dolgusu ilk olarak kişinin yüz yapısının derinlemesine şekilde analiz edilmesiyle başlar. Kişi nasıl bir görünüme kavuşmak istediğini anlatır. Doktor da bunun için gereken adımları belirler. Doktor ve hastanın birlikte tercih ettiği dolgu malzemesi ince uçlu iğneler ile hedeflenen bölgeye hedeflenen dozda enjekte edilir.
Dudak dolgusu genel olarak lokal anestezi etkili kremlerin uygulanmasının ardından yapılır. Anestezik kremler ile kişinin hissedeceği ağrı düzeyi minimum seviyeye indirilmiş olur. İşlem genellikle on beş ila otuz dakika arasında tamamlanır. Enjekte edilen dolgu malzemesi dudakların hacmini arttırır. Bölgedeki ince çizgileri doldurur. Bu sayede dudaklar çok daha dolgun ve biçimli görünür. Kişi genç bir görünüm kazanır.
Dudak dolgusu dengeli ve doğal görünen estetik sonuçlar elde etmek için uygulanır. Tedavinin ardından hastada minimal düzeyde kızarıklıklar veya şişlikler görülse de bu komplikasyonlar kısa süre içerisinde geçecektir. Dudak dolgusu sonuçların hızlı şekilde elde edildiği bir medikal estetik tedavisidir. Kullanıcılar tedaviden hem sonra günlük yaşantılarına kaldıkları yerden devam edebilirler.
Dudak dolgusu yaptırmayı düşünen kişilerin işlem öncesinde dikkat etmeleri gereken bazı hususlar vardır. İlk olarak dolgu uygulamasından önce, düzenli olarak kullandığınız ilaçlar hakkında doktorunuzu bilgilendirmeniz gerekir. Kan sulandırıcı ilaçlar, ağrı kesiciler veya aspirin gibi ilaçların doktor gözetiminde, dolgu uygulamasından iki hafta önce bırakılması gerekir. Yine dudak dolgusundan önce sarımsak, yeşil çay, balık yağı, ginseng, alkollü içecekler ve E vitamini benzeri kan sulandırıcı etki yapan şeylerden uzak durmanızda fayda vardır. Dolgu enjeksiyonu yapılacak bölgede aktif bir enfeksiyon veya uçuk söz konusuysa işleminizi iptal etmeniz gerekir. Eğer uçuk ve benzeri sorunları sık sık yaşıyorsanız doktorunuzun gözetiminde dolgu enjeksiyonundan iki veya üç gün önce oral antiviral tabletler kullanabilirsiniz.
Dudak dolgusunun ardından kişilerin büyük bir dikkat ve titizlikle uyması gereken bazı kurallar vardır. İşte dudak dolgusu sonrası dikkat edilmesi gerekenler:
Dolgu enjeksiyonunun ardından ilk günler bir miktar hassasiyet yaşayacaksınız. İlk zamanlarda aşırı soğuk veya sıcak yiyecek içeceklerden uzak durmanızda fayda vardır. Bu önlem şişme sorununu hafifletmenize yardımcı olur.
Dolgu enjeksiyonunun sonrasında yoğun egzersizler ve ağır fiziksel aktiviteler vücudunuzun ısısını arttırır. Bu da şişme reaksiyonunu tetikleyebilir. Enjeksiyon sonrasındaki ilk birkaç günü istirahat ederek geçirmenizde yarar vardır.
İlk günler özellikle dudak makyajından sakınmanız gerekir. Ağır makyajlar ve kozmetik ürünler hassas haldeki dudak bölgenizin tahriş olmasına yol açabilir.
Dolgu sonrası dönemde asidik, tuzlu veya baharatlı yiyecekler tüketmek ve alkollü içecekler bazı reaksiyonları tetikleyebilir. Bu nedenle olabildiğince sağlıklı ve dengeli bir beslenme rutini takip etmenizde yarar vardır.
Enjeksiyon sonrası herhangi bir kanama yaşanmaması için aspirin veya kan sulandırıcı etkiye sahip herhangi bir ilaç kullanmamanızda yarar vardır. Bu süreci doktorunuzun gözetiminde ve onun tavsiyeleri ile yönetmeniz gerekir.
Tüm bu önlemlere dikkat ettiğiniz ve kuralları uyguladığınız sürece dudak dolgusu sonrası çok daha hızlı bir iyileşme süreci yaşarsınız. Arzu ettiğiniz estetik sonuçlara çok daha çabuk ulaşırsınız. Fakat unutmamak gerekir ki her insanın özellikleri, koşulları ve sorunları farklıdır. Bu yüzden dudak dolgusunun ardından doktorunuzun size özel tavsiyelerini almanız gerekir.
Dudak dolgusu geçici bir medikal estetik prosedürüdür. Kullanılan dolgu materyaline göre sonuçların kalıcılık süresi altı ila on iki ay arasında değişir. Yaygın şekilde kullanılan hyalüronik asit bazlı dolgu materyalleri genellikle daha kısa süreli etki gösterir. Mineral dolgu içeriklerinin kalıcılık süresi değişmektedir. Dolgu malzemesinin vücut tarafından emilmesi, parçalanması ve erimesinden dolayı dudak dolgusunun etkileri zaman içerisinde azalma gösterir. Fakat bu süreler kişisel faktörlere ve kullanılan malzemenin türüne, miktarına göre değişmektedir.
Dudak dolgusunun oturması için gereken süre her hasta için farklılık gösterir. Genel olarak dolgu enjeksiyonunun hemen ardından belirgin şekilde sonuçlar görülmeye başlar. Fakat dolgunun tam olarak oturması ve arzu edilen estetik görünüme ulaşması birkaç günlük zaman alabilir.
İlk günlerde meydana gelen kızarıklık ve şişlik iyileştikten sonra dolgu oturur ve giderek daha belirgin hale gelir. Her insanının vücudunun dolgu enjeksiyonuna gösterdiği yanıt farklıdır. Bu yüzden de herkesi için geçerli bir süre vermek doğru olmaz.
Dudak dolgusunun kalıcılığı, dolgu işleminin başarısına ve kişinin metabolizma hızına göre değişiklik gösterir. Ortalama 4 ila 12 ay kalıcılığı vardır. Operasyon sırasında dudağa enjekte edilen dolgunun erimesinin ardından dudaklar, eski haline döner; fakat bu sürede dudakta sarkma veya bozulma olmaz.
Dudak dolgusu işlemleri doğru ve başarılı şekilde uygulandığında endişe verici bir kayma durumu söz konusu olmaz. Profesyonel ve uzman bir doktor tarafından uygulanan dudak dolgusunda uygun malzemeler ve doğru enjeksiyon teknikleri kullanılır. Bu da elde edilen sonuçların daha istikrarlı olmasını sağlar. Her insanın vücut tepkisi farklıdır. Bu yüzden profesyonel, klinik koşullarında uzman ve tecrübeli bir hekim gözetiminde enjeksiyon yapılmalıdır. Bu sayede kayma veya istenmeyen herhangi bir sonuç yaşanmaz.
Dudak dolgusu genel olarak hyalüronik asit bazlı dolgu malzemeleri ile uygulanır. Yaygın şekilde kullanılan dolgu teknikleri arasında iğneler, kanüller ve enjeksiyonlar yer alır. Doktorunuz sizin kişisel koşullarınız ve gereksinimlerinize göre en doğru tekniği tercih eder. Tedavi öncesinde kapsamlı bir analiz ve değerlendirme gerçekleştirir. Teknik, malzeme ve dozaj bu değerlendirmenin sonucunda doktorunuz tarafından belirlenir.
Fransız dudağı olarak adlandırılan formda üst alt dudak arasında altın oran sağlanır. Üst dudağın bazı bölgelerinde alt dudağın üzerine taşması ve alt üst dudağın düz bir çizgi şeklinde değil adeta erosun yayı gibi bir hat şeklinde olması sağlanır. Üst ve alt dudak arasında harmoni ve doğru bir oran sağlamak için bu işlemde iğneler yerine kanüllerden yararlanılır. Kanüller delici olmayan enstrümanlardır. Fransız tekniği dudak dolgusunda morluk veya kanama görülme riski son derece düşüktür. Bunun yanı sıra dolgunun bıyık bölgesine ve dudak kası içine verilmesinden kaçınılması gerekir. Aksi taktirde aşırı şiş veya öne doğru itilmiş bir görünüm meydana gelebilir. Bu da halk arasında ördek dudak olarak bilinen doğal olmayan görüntülere neden olur.
Rus tekniği dudak dolgusu diğer yöntemlerde olduğu gibi bazı önlemler alınarak, lokal anestezi altında uygulanır. Bu tekniğin farkı dolgunun ince başlıklı iğnelerle ve çok sayıda giriş odağıyla dikey bir açıdan enjekte edilmesidir. Bu şekilde dolgunun bıyık bölgesine gitmesi önlenir. Dudak kasının üstünden uygulanır. Üst ve alt dudak hatlarının dışa doğru açılanması ve kıvrılması sağlanır.
Dudak dolgusu işlemleri;
Bu üç grup haricindeki bütün kişilerde dudak dolgusu işlemleri yapılabilmektedir.
Dudak dolgusu fiyatları uygulamayı yapacak doktorun tecrübesi, dudak dolgusunun markası ve kalitesi, uygulanacak dudak dolgusunun miktarı, uygulamanın yapılacağı sağlık merkezi ve uygulamanın yapılacağı şehre bağlı olarak değişmektedir. Düşük fiyatlı uygulamalar ise kalitesiz dolgu anlamına gelebilmektedir. Bu nedenle dolgu yaptırırken merkezi, uygulamayı yapacak doktoru, dolgunun markasını ve kalitesini araştırmakta fayda vardır.
Dudak dolgusu gibi hassas uygulamalar muhakkak insan sağlığına önem veren, enfeksiyon riskini sıfıra indirmeye çalışan tecrübeli bir sağlık kuruluşunda gerçekleştirilmelidir. Dr. Lida Çiteli medikal estetiğin öncüsü konumundaki muayenehanesinde size evrensel kalite standartlarında bir hizmet sunuyor.
Not: Hastalıklar ve tedavi yöntemleriyle ilgili içeriklerimiz yalnızca bilgilendirme amaçlıdır. Sağlığınızla ilgili tüm konularda doktorunuza veya bir sağlık kuruluşuna başvurunuz.
Dudak dolgusunun kalıcılığı uygulama yapılacak kişinin yaşı, dudak yapısı, elastikiyeti, dolgu maddesinin kalitesi, özellikleri ve miktarına bağlı olarak değişmektedir. Genel olarak hyaluronik asit bazlı dolguların kalıcılığı 8-12 ay arası değişmektedir. Tekrarlayan dolgularda ise bu süre uzamaktadır.
Dudak dolgusu işleminden 1 hafta sonra dudak toplanmaya başlar ve işlemden yaklaşık 1 ay sonra tamamen oturarak istenilen görünüm elde edilir. Bu süre kişiden kişiye değişiklik gösterebilmektedir.
Dudak dolgusu işlemlerinden memnun kalmadığınızda enjekte edilen dolgu eritilebilmektedir. Bunun için dudağa hyaluronidaz enjekte edilir. Bu madde daha önce enjekte edilmiş olan hyaluronik asit liflerini sindirerek yok eder.
Bazı hastalar dudaklarına dolgu yaptırdığının belli olmasını istemeyebilir. Herkesin dudak yapısı, beklentisi, makyaj tarzı, çene biçimi, sosyal konumu farklıdır. Dudak dolgusu işlemleri kişinin yüz hattı ve şekliyle orantılı yapılması durumunda güzel sonuçlar alınabilmektedir.
Evet, düzelir. Deneyimli doktorların yapacağı dudak dolgusu işlemleri ile dudaklarda simetri sağlanabilmektedir.
Evet, Permalip istenildiği zaman kolay bir şekilde çıkarılabilmektedir. Hatta çıkarılması takılmasından daha kolay bir işlemdir.
Dudak dolgusu işlemlerinde kullanılan hyaluronik asit vücudun dokusunda bulunan yapı taşlarından biridir. Dolayısıyla vücudun alerjen olarak algılaması mümkün değildir. Uygulama sonrası hafif şişlik, kızarıklık veya morarma görülebilir ancak bu durumlar birkaç güne geçecektir. Buna rağmen uygulamanın doğru ellerde yapılması hem elde edilecek sonuç hem de memnuniyet açısından önemlidir.
Dudak dolgusu malzemeleri kişinin vücudunda doğal olarak bulunan maddelerden oluşur. Bu nedenle de herhangi bir zararı bulunmaz. Fakat işlemin güvenli olması için uzman hekimler tarafından gerçekleştirilmesi gerekir. Dudak dolgusunda mikro iğneler kullanılır. Bu da kısa süreli, geçici kızarıklıklar meydana gelebilir. Uzman olmayan kişilerce uygulanan dolgularda doğal olmayan, biçimsiz sonuçlar oluşabilir. Herhangi bir olumsuzluk, enfeksiyon veya yan etki ile karşılaşmamak için tecrübeli ve başarılı bir klinik seçimi yapmak gerekir.
Dudak dolgunlaştırmak için kimi zaman yağ enjeksiyonları, kimi zaman implant tedavileri kimi zaman estetik cerrahi operasyonları ve kimi zaman da dudak dolgusu tercih edilmektedir. Fakat günümüzde hem kolay, hem ameliyatsız, hem konforlu ve hem de kısa süreli olduğu için Hyaluronik asit bazlı dudak dolguları geniş kitlelerin birinci tercihi konumuna gelmiştir.
Dudak botoksu diye bir işlem yoktur. Botoks kas dokusu üzerine nüfuz eden ve kasların kasılıp gevşemesini bloke ederek etki gösteren bir tedavi yöntemidir. Dolgun dudaklara kavuşmak için gereken yöntem botoks değil dudak dolgusudur.
Bütün dolgu uygulamaları gibi dudak dolgusu da hem erkeklere hem de kadınlara başarı ile uygulanabilmektedir. İlerleyen yaşlarda meydana gelen hacim kayıpları neticesinde incelen dudaklara müdahale etmek için pek çok erkek dudak dolgusuna başvurmaktadır. Günümüzde erkek bireyler de en az kadınlar kadar yüzlerindeki yaşlanma etkilerini gidermek için medikal estetik uygulamalarına başvurmaktadır.
Büyüme ve gelişme çağını tamamlayan, yetişkin olan her insan doktor onayı ile dudak dolgusu yaptırabilmektedir. Yetişkinlik evresinden itibaren esas kriter yaş değil kişinin ihtiyaçları ve genel sağlık durumudur.
Dudak dolgusu işlemi, doğal maddelerle gerçekleştirilmektedir. Bu yüzden işlem sonrasında herhangi bir his kaybı veya değişikliği yaşanmaz. İşlemin hemen ardından birkaç saatlik bir uyuşukluk hissi olsa da bu kendiliğinden geçecektir. Uyuşukluk geçtikten sonra yeniden eskisi gibi hissedersiniz.
Dudak dolgusu yaptıranlar eğer sonuçlardan memnun kalmazlarsa dolgu malzemesi eritilebilir. Yani dudak dolgusu geri dönüşü olan bir tedavidir.
İnsan vücudunun en hassas bölgelerinden bir tanesi dudaklardır. İğne ile gerçekleştirilen dudak dolgusunun sonrasında kişinin hassasiyet düzeyine göre morarmaların yaşanması normaldir. Ancak bu bir komplikasyon değildir. Beklenilen ve normal kabul edilen bir yan etkidir. En geç beş gün içinde kendiliğinden yok olacaktır.
Dudak dolgusu yaptırdıktan sonra dudaklarda belli ölçüde bir sertlik oluşur. Dolgunun dağılması ve sertliğin giderilmesi için masaj uygulanabilmekle birlikte bunun bastırmadan, şiddetsiz şekilde yapılması gerekir. İşlemin hemen sonrasında doktor masaj uygulayabilir. Sonrasında da herhangi bir masaj uygulamaya gerek yoktur.
Copyright © 2025 Dr. Lida Çiteli. Tüm Hakları Saklıdır.
sahne
medya