15 dk
1 -1.5 Yıl
Hemen
Anestezi Kremi
Burundan ağız kenarlarına doğru uzanan çizgilere nazolabial çizgiler denir. Yaşlanma, stres ve çeşitli çevresel nedenlerle bu çizgiler derinleşerek kişide mutsuz, yorgun ve yaşlı bir görünüme neden olur. Hyaluronik asit bazlı dolgularla bu bölgede oluşan çizgiler ortadan kaldırılarak daha dinç ve genç bir görünüm elde edilebilir.
Burun tabanı ile ağızın köşesi arasında uzanan bölge nazolabial bölge olarak adlandırılır. Yanaklarımızla ağzımız arasında yer alan oluk ise nazolabial çizgidir. Gençlik dönemlerimizde bile var olan ve gülümsediğimiz anlarda belirgin hale gelen nazolabial çizgiler yaşımız ilerlediğinde yanaklardaki sarkmayla birlikte daha derin bir hale gelir. Orta yüz dolgusu sayesinde yanaklarımız hacmini geri kazansa bile bu nazolabial çizginin giderilmesi için yeterli olmaz. Buna karşın bazı kişilerde yanak sarkması olmasa bile nazolabial çizginin belirginliği normalden fazla olabilir. Bu da kişiye yaşlı ve yorgun bir görünüm katar.
Nazolabial çizginin tedavisinde en çok tercih edilen yöntem nazolabial çizgi dolgusudur. Nadir de olsa bazı insanlarda yanak kasları normalden fazla gelişmişse botoks uygulamasından faydalanılabilir. Ancak bu çok az rastlanılan bir durum olduğu için standart tedavi nazolabial bölge dolgusudur.
Nazolabial çizgiler, burun kanatlarından ağız kenarlarına inen oluklardır. Gençlikte ince olan bu çizgiler yaşlanma, genetik ve çevresel faktörler ile birlikte zamanla daha derinleşir. İnsanı daha mutsuz, yorgun ve yaşlı gösteren bu çizgilerin giderilmesi için Nazolabial Dolgu işlemi yapılır. Hyaluronik asit bazlı dolgu maddesi, nazolabial çizgilerin derinliğine bağlı olarak farklı cilt katmanlarına enjekte edilerek daha estetik bir görünüm elde edilir. Hyaluronik asit, uygulandığı bölgenin dolgunlaşmasını sağlar, cildi canlandırarak daha genç bir cilt görünümü elde eder.
Yaş aldıkça ciltte kollajen üretimi yavaşlar ve cilt elastikiyetini kaybeder. Bunun sonucunda ciltte kırışıklıklar ve sarkmalar meydana gelir. Mimik kullanımı, yaşlanma, çeşitli çevresel faktörler, genetik etkenler, hızlı kilo alıp-verme gibi nedenlerle cilt elastikiyetini kaybeder ve bunun sonucunda da nazolabial çizgiler derinleşir.
Nazolabial dolgu yetişkin insanların her yaşta yaptırabileceği bir işlemdir. Bunun için 18 yaşından büyük ve dolguya engel herhangi bir sağlık problemi olmaması gerekir. Genelde kadınların tercih ettiği bu işlemi son yıllarda erkekler de yoğun bir şekilde tercih etmektedir. Nazolabial dolgu için ille de kırışıklık olmasına gerek yoktur. Hatta nazolabial çizgiler derinleşmeden yapılması hem kırışıklıkların derinleşmesini önler hem de daha dolgu ile sorunun çözülmesini sağlar. Böylece erken müdahale ile erken yaşlanma karşıtı koruma sağlanmış olur.
Ağız ve burun çevresi dezenfekte edildikten sonra anestezik krem ile uyuşturulur. Ardından hayalet iğne de denilen ince uçlu iğneler veya özel kanüller ile ağız kenarından cilt altına girilerek yavaşça dolgu yapılır. Yaklaşık 15 dakika süren bu işlem sonrası kişi gündelik hayatına kaldığı yerden devam edebilir.
İşlem öncesi mutlaka doktor kontrolü gerekir. Kontrolde herhangi bir sağlık problemi olup olmadığı, sürekli kullanılan ilaçlar olup olmadığı konusunda doktor bilgilendirilmelidir. Doktor yapacağı muayenede çizginin derinliğini kontrol ederek işlemin kaç seansta gerçekleşeceğine karar verir. Ardından nazolabial dolgu ile ilgili hastayı bilgilendirir.
Nazolabial dolgu uzman doktor tarafından yapıldıktan sonra etkisi birkaç güne görülür. Kişi işlem sonrası normal yaşamına hiçbir problem olmadan döner. Ancak işlemin başarısı için birkaç hususa dikkat etmelidir.
Yüz bölgesindeki kasların zorlanmasına neden olacak eylemlerden kaçınılmalı, özellikle ağır kaldırmaktan uzak durulmalıdır. Bunun yanında aşırı derecede mimik yapılmaması gerekir.
Kişi eğer nazolabial dolgu sonrasında yüzünde bir asimetrik görünüm oluştuğunu düşünürse kontrol randevusuna kadar beklemelidir. Zira dolgunun yerine oturması için bir süreye ihtiyacımız vardır. Bu süre içerisinde yanıltıcı sonuçlarla karşılaşabiliriz. Aceleci davranıp gereken süre dolmadan dolgu ilavesine gitmek asimetriyi düzeltmek bir yana daha da olumsuz hale getirebilir. Bu nedenle doktorunuzun size kontrol için verdiği randevu gününü beklemek en mantıklı seçenektir. Doktorunuz gerekli gördüğünde isteğiniz doğrultusunda asimetriyi gidermek için ilave dolgu enjeksiyonu uygulayabilir.
İğne ile gerçekleştirilen bütün medikal estetik uygulamalar ödeme neden olabilir. Özellikle cilt yapısı hassas olan kişilerde çok daha kolay şekilde ödem oluştuğunu gözlemliyoruz. Ancak bütün cilt tiplerinin ödem riski taşıdığını unutmamak gerekir. Zira vücudumuz iğneye, neştere tepki veren canlı bir organizmadır. Ancak unutulmamalıdır ki ödem, iyileşme sürecinin bir parçasıdır. Ağız kenarı çizgilerinin dolgu ile doldurulmasının ardından oluşan ödem birkaç gün içerisinde kendiliğinden tümüyle iyileşecektir. Dolgu uygulaması ne kadar derinse ödem riski de o kadar artacaktır. Ancak bu yalnızca çok derinleşmiş çizgiler için geçerlidir. Burada bahsettiğimiz risklerin nadiren karşılaştığımız durumlar olduğunu, nazolabial dolgunun konforlu ve hastanın günlük yaşantısına aynı gün dönebildiği bir işlem olduğunu hatırlatmak gerekir.
Dolgu işleminin ardından meydana gelen topaklanmaların birinci nedeni enjeksiyona bağlı gelişen morluk ve şişliklerdir. Bu etkiler birkaç gün içerisinde kendiliğinden geçer. Bu süreçte kendinizi rahatlatmak için soğuk kompres uygulayabilir ve bu sayede şişliğin azalmasını sağlayabilirsiniz. Bununla birlikte topaklara dokunmaktan mümkün olduğunca kaçınmanız gerekir.
Bu uygulamanın ardından bir gün süresince cildinizi kozmetik ürünlerden uzak tutmanız gerekir. Dolgu işleminin ardından aynı gün içerisinde ve ertesi gün ağır egzersizlerden kaçınmanız gerekir. 36 saat kadar cildinizi asitli maddelerden korumanız ve 10 gün boyunca aşırı sıcak ve soğuğa maruz kalmamanız tavsiye edilir. İlk günler sauna, hamam gibi sıcak ve buharlı ortamlardan da uzak durmanızda fayda vardır.
Nazolabial dolgu yaptıranlar büyük çoğunlukla işlemin pratik ve hızlı gerçekleşmesinden, etkisinin hemen görünmesinden dolayı memnuniyet bildirmektedirler. Memnuniyet yüzdesi son derece yüksek bir uygulamadır.
Nazolabial dolgu uygulamasının öncesini ve sonrasını değerlendirecek olursak, etkisinin gözle görülür ve başarılı olduğunu belirtmemiz gerekir. Yalnızca kesin sonuçları görebilmemiz için dolgunun, bölgeye uyum sağlayabilmesi için iki hafta beklememiz gerekir.
Nazolabial dolgunun herhangi bir yan etkisi yoktur. Çünkü dolgu için kullanılan hyaluronik asit zaten vücutta var olan bir maddedir. Bu nedenle hiçbir yan etkisi, zararlı sonucu olmaz. Ancak dolgu için iğneler kullanıldığı için bazen kızarıklık, morluk veya şişlik görülebilmektedir. Bu etkiler de 1-2 gün içerisinde ortadan kalkmaktadır. Bu etkiler için de krem kullanılabilir.
Nazolabial dolgu içeriğinde hyaluronik asit bulunur. Vücut dokularında da bu madde bulunduğu için hiçbir zararı yoktur. Hyaluronik asit cilde kaybettiği nemi ve elastikiyeti kazandırır, mutsuz ve yorgun görünümü ortadan kaldırır.
Nazolabial dolgu fiyatları uygulamayı yapan doktor, doktorun tecrübesi, uygulama yapılan klinik, uygulama esnasında kullanılan dolgu maddelerinin kalitesi, dolgunun miktarı ve uygulama yapılan şehre göre değişmektedir. Kalite ve dolgu miktarı arttıkça fiyatlar da artmaktadır.
Not: Hastalıklar ve tedavi yöntemleriyle ilgili içeriklerimiz yalnızca bilgilendirme amaçlıdır. Sağlığınızla ilgili tüm konularda doktorunuza veya bir sağlık kuruluşuna başvurunuz.
Hayır, işlem öncesi anestezik krem ile uygulama bölgesi uyuşturulur. Bu nedenle işlem esnasında ve sonrasında hiçbir ağrı veya sızı hissedilmez.
Hayır, kalıcı değildir. Vücut bir süre sonra bu dolgu maddesini eritir. Ancak kalıcılığı 1-1,5 yıl arası değişmektedir. Bu süre kişiden kişiye bağlı olarak değişir. Dolgunun kalıcılığı, kişinin sigara-alkol kullanıp kullanmaması ve çeşitli çevresel etkenlere bağlıdır.
Nazolabial dolgunun etkisi işlemden hemen sonra görülmeye başlar ancak 2 haftalık süreç içerisinde tamamen oturur. Ancak bu süreç içerisinde bol bol su tüketmek gerekir. Su tekimi nedeniyle dolgular su tutar ve nazolabial oluklar açılarak daha genç bir görünüm elde edilir.
Hayır, hiçbir zararı yoktur. Çünkü nazolabial dolgunun içeriğinde bulunan hyaluronik asit zaten vücutta var olan bir maddedir. Bu nedenle herhangi bir zararı bulunmaz.
Nazolabial dolgu, nazolabial çizgilerinden rahatsız olan her yetişkine yapılabilmektedir. Kişide burundan ağız kenarlarına uzanan çizgiler varsa ve bu çizgiler kişide mutsuz, yorgun ve yaşlı bir görüntü oluşturuyorsa nazolabial dolgu yapılabilir.
Nazolabial dolgunun herhangi bir kronik rahatsızlığı bulunan kişilere, hamile ve emziren kadınlara yaptırılması tavsiye edilmez.
Dolgu ile birlikte etkileri görülmeye başlar ve yaklaşık 2 haftalık süreç içerisinde dolgu tamamen oturur. Nazolabial dolgunun etkisi ise yaklaşık 1-1,5 yıldır. Sürekli bir kalıcılık için ise etki geçtikten sonra yeniden dolgu yaptırılmalıdır.
Çoğunlukla uygulanan dolgunun etkisi geçse bile, sağlanan iyileşme kısmi şekilde varlığını sürdürür. Tamamen eski halinize dönmez, dolgu öncesinden daha iyi bir durumda olursunuz.
Dolgu enjeksiyonu kas altına uygulanmadığından ötürü gülme kaslarımız bundan etkilenmez. Yani gülüşünüzde nazolabial dolgudan kaynaklı hiçbir bozulma söz konusu olmaz.
Copyright © 2024 Dr. Lida Çiteli. Tüm Hakları Saklıdır.
sahne
medya