---
---
---
---
Özellikle yaz mevsiminde insanları en çok rahatsız eden şeylerin başında koltuk altı terlemesi ve bundan kaynaklanan koku gelir. Bu sorun deodorant, stick, roll-on gibi ürünlerle giderilmeye çalışsa da geçici çözüm oldukları için pek de konforlu değillerdir.
Koltuk altı terlemesinde en etki çözüm yolu ise botokstur. Koltuk altı terleme botoksu ile ter bezleri baskılanarak uzun süreli bir konfor alanı oluşturulur. Özellikle yaz mevsimi başında koltuk altına yapılacak botoks ile yılı büyük oranda bu konfor alanında geçirmek mümkündür.
Koltuk altında çeşitli nedenlerle meydana gelen aşırı terlemeleri önlemek için yapılan botoks tedavisidir. Botoks tedavisi, koltuk altında oluşan terleme şikâyetlerini azaltan en önemli tedavi yöntemidir. Koltuk altı terlemesini önlemek için terleme karşıtı ürünler kullanılsa da etkisi geçicidir. Koltuk altı terleme botoksu ise 6-8 ay arası terlemeyi önleyerek daha konforlu bir yaşam sunar.
Her bireyde bir miktar terleme olması doğaldır. Ter bezleri çevresinde bulunan kaslar, vücut ısısı ve elektrolik dengesini sağlamak kasılarak bir miktar terler. Ancak ilerleyen yaş veya genetik nedenlerle terleme bazen çok aşırı olur. Buna; heyecanlanma, utanma, stres, ilaç kullanımı ve bazı hastalıklar neden olabilmektedir. Özellikle koltuk altı, avuç içi veya ayak içlerinde aşırı terleme görülmektedir.
Aşırı terleme problemi gayet sık şekilde karşılaştığımız sağlık sorunlarından biridir. Terleme fonksiyonu vücudun ısısını düzenlese de bazı durumlarda, aşırı miktarlara ulaşabilir. Aşırı terleme reaksiyonu, stres, üzüntü, heyecan veya kaygı gibi psikolojik etkilerden kaynaklanabilmektedir. Aşırı terleme sorununun psikolojimiz ve sosyal yaşantımız üzerindeki etkileri de büyüktür. Bazı insanlar avuç içlerindeki terlemeden ötürü başkaları ile tokalaşmaktan çekinir. Sosyal hayattan dışlanmasına veya kendisini izole etmesine kadar uzanan ciddi sonuçlar doğurur. Oysa koltuk altı botoks uygulaması ile bu sorunların önüne geçmek son derece kolaydır.
Sinirsel uyarım ile ter bezlerine ter salınımı talimatı gelir. Bunun sonunda ter bezleri ter salgılayarak koltuk altı terine yol açar. Koltuk altı terleme botoksu ise koltuk altında bulunan ter bezlerine yapılarak ter salınımının önüne geçer.
Koltuk altı botoksu öncesi işlem bölgesi anestezik krem sürülerek uyuşturulur. Bunun amacı işlem esnasında hastanın herhangi bir ağrı hissetmesini önlemektedir. Ardından aşırı terleme olan noktalara hayalet iğne denilen çok ince uçlu iğneler kullanılarak botulinum toksin enjekte edilir. Yaklaşık 10 dakika süren bu işlem sonrası hasta günlük hayatına ara vermeden devam edebilir.
Koltuk altı botoks işlemi, terlemenin neden olduğu sosyal fobi ve problemlerinin engellenmesi, kişinin topluluk içerisinde rahat edebilmesi için önemli psikolojik destek sağlar. Aşırı terlemeden kaynaklı pişik ve tahriş gibi cilt problemlerin önlenmesine yardımcı olur. Kişinin özgüvenini arttıracağı gibi kişisel hijyenini sağlamasını da daha kolay hale getirecektir.
FDA onaylı bir uygulama olan koltuk altı botoks uygulaması son derece güvenli bir işlemdir. Botoks enjeksiyonu sırasında salgı bezlerine veya dokulara herhangi bir zarar verilmez. Yalnızca sinirsel iletim bloke edilir ve bu sayede terleme için uyarılma azaltılmış olur. Terleme yoluyla vücudumuzdan attığımız toksinler farklı yollarla da atılabilmektedir. Bu da terlemeyi önleyen bu uygulamanın herhangi bir olumsuz etkisi olmadığı manasına gelir. Sıkça sorulan “Koltuk altı botoksu zararlı mı?” sorusunun yanıtı “hayır” dır. Geçici ve küçük kızarıklıklar dışında herhangi bir yan etkiden söz edilemez.
Koltuk altı terleme botoksunun etkisi 6-8 ay arası değişmektedir. Bazı kişiler yaz başında koltuk altı botoksu yaptırıp, senede bir kez bu işlemi tekrarlamaktadır.
Ter bezleri hiçbir bölgede, tüm alana homojen şekilde dağılmazlar. Alanlar halinde dağınık bir dağılma özelliği gösterirler. Botoks uygulamasının başarılı olabilmesi için ter bezlerinin yoğunlaştığı noktalar tespit edilir ve enjeksiyon bu noktalara yapılır. Bu noktaların tespiti için iodin testi yaptırılmaktadır. Testin öncesinde kişinin koltuk altı tüylerini kesmesi gerekir. Bunun yanı sıra eğer terleme önleyici ilaçlar veya kremler kullanıyorsa bir hafta öncesinden bırakması gerekir. Terleme testi sırasında uygulama bölgesine iyot çözeltisi sürülür. Bu çözelti kurutulur ve kuruduktan üzerine nişasta serpilir. Ortamın ısısı arttırılır ve kişinin yeniden terlemesi sağlanır. Bu sırada nişasta koyu mavi bir renk alır. Koyu maviye dönüşen noktalar işaretlenir ve botoks enjeksiyonunu nereye yapacağımızı tespit etmiş oluruz.
Koltuk altı terleme botoksu yaklaşık 10 dakikalık bir işlemdir. Hasta işlem sonrası rutin hayatına kaldığı yerden devam edebilmektedir.
Terleme tedavisinde kullanılan botoks işlemleri FDA onaylıdır. Dolayısıyla hiçbir yan etkisi bulunmaz, güvenlidir. Koltuk altında aşırı terleme olan her birey güvenli bir şekilde koltuk altı terleme botoksunu yaptırabilir.
Koltuk altı botoks uygulamasının öncesinde bir doktor muayenesi gerçekleştirilir. Doktor muayenesinde kişinin kullandığı ilaçlardan, halihazırdaki rahatsızlıklara ve kişisel durumlarına kadar detaylı bilgi alınır. Operasyon sırasında fazla kızarıklık meydana gelmemesi için kan sulandırıcı ilaçların hekim gözetiminde bırakılması gerekir. Bunun dışında kişinin kullandığı bitkisel ürünlerin de tüketilmesine ara verilmelidir. Koltukaltı botoks uygulaması öncesinde kişinin terleme noktaları işaretlenir. Bu sayede botoks enjeksiyonunun hangi noktalara uygulanacağı tespit edilmiş olur.
Koltukaltı botoks işleminde vücuda herhangi bir kesi atılmaz. Bu da operasyon sonrasında kişinin doğal yaşantısına kolayca dönebileceği anlamına gelir. Uygulamanın ardından 4-5 saat geçmesi ile birlikte duşa girilebilir. İstenirse havuza veya denize de girilebilir. Fakat yine de ilk bir hafta boyunca koltuk altı bölgesinin darbelerden korunması için dikkatli davranılması şarttır. Bu bir haftalık süreçte kişi ağır egzersizlerden, sauna, hamam ve buhar odası gibi aşırı sıcağa maruz kalınacak aktivitelerden uzak durmalıdır.
Koltuk altı terleme botoksu, aşırı koltuk altı terlemesi olan kadın ve erkeklerde yapılabilmektedir. Bunun dışında aşırı terleme olmasa da bazı kişiler yazı daha rahat geçirmek için koltuk altı terleme botoksu tedavisi yaptırabilmektedir.
Koltuk altı botoksu, hormon düzensizliği nedeniyle hamile ve emziren kadınlarda, kan sulandırıcı ve yoğun kas gevşetici ilaç kullanan kişilerde yapılmaz. İşlemden bir hafta önce kan sulandırıcı ve kas gevşetici kullananların ilaç kullanımını kesmeleri istenir.
Koltuk altı terleme botoksu fiyatları uygulama yapılan bölge ve kullanılan botoks miktarına bağlı olarak değişmektedir. Düşük fiyatlı uygulamalar kalitesiz botoks markası kullanılması anlamına gelebilmektedir. Bu nedenle botoks yaptırırken kullanılacak botoksun kalitesi ve doktorun deneyimi önemli bir ayrıntıdır.
Not: Hastalıklar ve tedavi yöntemleriyle ilgili içeriklerimiz yalnızca bilgilendirme amaçlıdır. Sağlığınızla ilgili tüm konularda doktorunuza veya bir sağlık kuruluşuna başvurunuz.
Copyright © 2025 Dr. Lida Çiteli. Tüm Hakları Saklıdır.
sahne
medya