Saç Mezoterapisi Yaptırdıktan Sonra Nelere Dikkat Edilmelidir? | Dr. Lida Çiteli
Dr. Lida Çiteli

Saç Mezoterapisi Yaptırdıktan Sonra Nelere Dikkat Edilmelidir?

Saç Mezoterapisi Yaptırdıktan Sonra Nelere Dikkat Edilmelidir?

Mezoterapi işlemi, kullanıcılarına sağladığı önemli faydalardan dolayı sıkça tercih edilen bir medikal estetik uygulamasıdır. Yüz bölgesindeki kırışıklıkların giderilmesinden cildin yeniden canlandırılmasına kadar pek çok farklı amaçla kullanılmaktadır. Yaşlanma karşıtı uygulamalardan biri olan mezoterapi işlemi cilt kusurlarının iyileştirilmesinin yanı sıra saç köklerinin beslenerek saç dökülmelerinin önlenmesi için de kullanılmaktadır. Medikal Estetik Doktorunuz Dr Lida Çiteli, saç mezoterapisinden sonra dikkat edilmesi gerekenleri sizler için anlattı.

Saç mezoterapisinin içeriğinde vitaminler, doğal bitki özleri ve saç dökülmesini önleyici etkisi bulunan ilaçlar bulunur. Kişinin ihtiyaçlarına göre hazırlanan mezoterapi içeriği, saçlı deriye enjekte edilir. Hem erkek bireylere hem de kadın bireylere güvenle uygulanabilen saç mezoterapisi saç dökülmesinin önlenmesinde en önemli tedavilerden biri olarak öne çıkıyor.

Saç mezoterapisi konforlu bir uygulamadır. Herhangi bir yan etkisi bulunmaz. İşlem sırasında hissedilen ağrı şikayeti ise minimal düzeydedir. Mezoterapi uygulamasının ardından kullanıcılar gündelik yaşantılarına kaldıkları yerden devam edebilirler. Ancak yine de saç mezoterapisinden sonra kullanıcıların dikkat etmesi gereken bazı önemli hususlar vardır. Bu konuların başında mezoterapi enjeksiyonunun gerçekleştirildiği saçlı derinin hijyenine ve temizliğine dikkat etmek gerekir. Bunun yanı sıra doktorunuzun vereceği öneri ve talimatlara uymanız beklenir.

Enjeksiyonun gerçekleştirildiği bölge doktorun belirlediği süre boyunca güneş ışınlarından korunmalıdır. Güneşe doğrudan maruz kalınmamasında fayda vardır. Zira mezoterapi enjeksiyonunun uygulandığı bölge çok daha hassas olur. Doktorun tavsiye ettiği yüksek faktörlü güneş kremlerini kullanabilirsiniz.

Saç mezoterapisinin ardından kullanıcıların dikkat etmesi gereken konulardan biri de yoğun ve yorucu fiziksel aktivitelerden uzak durmaktır. Mezoterapi tedavisinden sonraki birkaç günlük sürede ağır işlerden ve sportif aktivitelerden kaçınmak gerekir. İyileşme sürecinin hızlı ve sağlıklı geçmesi için, tedaviden maksimum fayda sağlamak için belli bir süre sigara ve alkollü içecek tüketimini sınırlandırmak ve hatta mümkünse bırakmak gerekir.

Mezoterapinin sonrasında enjeksiyon bölgesinde minimal düzeyde şişlikler, kızarıklıklar veya hassasiyet görülmesi beklenen durumlardır. Bu gibi etkilerle karşılaştığınızda endişeye kapılmayın. Zira bunlar normal ve geçici yan etkilerdir. Herhangi bir müdahale gerektirmeden kısa süre içerisinde kendiliğinden iyileşecektir. Aksi ve beklenmedik bir durum yaşanırsa doktorunuzla iletişime geçmeniz gerekir.

Saç mezoterapisi hakkında detaylı bilgi almak için tıklayabilirsiniz.

Mezoterapi Nasıl Bir İşlemdir?

Mezoterapi uygulaması kişinin ihtiyaçları gözetilerek, kişiye özel olarak hazırlanan ve enjeksiyon yöntemi ile verilen konforlu bir medikal estetik tedavisidir. Günümüzde popülerliği artan mezoterapi uygulaması başarılı ve cazip bir yaşlanma karşıtı tedavidir.

Mezoterapi tedavisi uygulanacağı bölgeye göre kişinin cildinin ve saçlı derisinin ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde hazırlanır. İçeriğinde gerekli aminoasitler, mineraller, ilaçlar vitaminler ve enzimler yer alır. Uygulanmak istenen bölgeye mikro iğnelerle enjekte edilir.

Hem erkek hem de kadın bireylerde güvenle uygulanabilen bu medikal estetik prosedürü, cilt kusurlarını, zamanın cildimiz üzerindeki olumsuz etkilerini azaltır. Cildin yaş ilerledikçe azalan kolajen üretimini yeniden tetikler ve cildin kendisini onarmasına yardımcı olur.

Mezoterapi, kullanıcılarına sağladığı faydalar sayesinde her geçen gün daha çok tercih edilmektedir. İnvaziv bir uygulama değildir. Bu yüzden mezoterapi sırasında herhangi bir cerrahi kesi açılmaz ve dikiş atılması gerekmez. Mezoterapi, içeriğinde bulunan özel bileşenlerle cilt üzerinde sıkılaştırma, yenileme ve yağ dengesini sağlıklı hale getirme gibi etkiler yaratır. Ancak mezoterapi yöntemi sadece yüze değil saçlı deriye ve vücudun farklı bölgelerine de uygulanabilmektedir. Mezoterapi içeriği, kişinin ve bölgenin ihtiyaçlarına göre biçimlendirildiği için farklı kullanım alanlarında başarılı sonuçlar vermektedir.

Mezoterapi İşlemi Saçlara Nasıl Uygulanır?

Saç mezoterapisi son derece konforlu ve pratik bir tedavi prosedürüdür. Seanslar halinde uygulanan saç mezoterapisi için herhangi bir cerrahi kesi açılmasına veya dikiş atılmasına gerek yoktur. Saç sağlığını destekleyecek mineraller, vitaminler ve aminoasitler enjeksiyon yolu ile saçlı deriye uygulanır. Bu karışım saçların güçlenmesini ve çıkmasını teşvik eder. Kişiye ve ihtiyaçlarına göre şekillenmekle birlikte saç mezoterapisinin içeriğinde bakır, çinko, hyalüronik asit, büyüme faktörleri ve koenzimler yer alır.

Hazırlanan karışım mezoterapi tabancası veya enjektör ile saçlı deri üzerinde belirlenen noktalara enjekte edilir. Hasta bu sırada herhangi bir ağrı hissetmez. Seans sayısı danışanın ihtiyaçlarına göre belirlenir. Optimum düzeyde yarar sağlanması için her seansın ardından hastanın durumu kontrol edilir ve gerekli görüldüğünde ek seanslar planlanır.

Genellikle 6 ila 8 seanslık saç mezoterapisi uygulaması arzu edilen sonuçların elde edilebilmesi için yeterli olmaktadır. 8,12 aylık bir sürecin ardından saç dökülmesi büyük oranda azaltılmış, saç kalitesi arttırılmış ve yeni saçların çıkması teşvik edilmiş olur.

Tüm bu sonuçların elde edilebilmesi için ilk olarak hastanın yaşadığı saç dökülmesi sorunun altında yatan tıbbi bir neden olup olmadığının araştırılması gerekir. Eğer tıbbi bir durum söz konusu ise ilk olarak bu sorunun çözülmesi gerekir. Bu sayede saç mezoterapisinden maksimum fayda elde edilebilmektedir.

Sosyal Medyada Paylaş

Randevu Al