Medikal Cilt Bakımı Ne Sıklıkla Yapılmalıdır? | Dr. Lida Çiteli
Dr. Lida Çiteli

Medikal Cilt Bakımı Ne Sıklıkla Yapılmalıdır?

Medikal Cilt Bakımı Ne Sıklıkla Yapılmalıdır?

Medikal cilt bakımı, cilt sağlığını korumak ve cilt sorunlarını tedavi etmek amacıyla tıbbi yöntemlerle yapılan bir tedavidir. Bu tedavi, dermatologlar tarafından yapılır. Medikal cilt bakımında cilt lekeleri, sivilce izleri, kırışıklık, pigmentasyon sorunlarını gibi kusurları azaltmak için tedaviler uygulanır.

Medikal Cilt Bakımı Nedir?

Estetik kusurları gidermek, cilt sağlığını iyileştirmek, yaşlanma belirtilerini azaltmak ve cilt problemlerinden kurtulmak için yapılan profesyonel bir tedavidir. Bu tedavi, uzman estetisyenler tarafından ve kliniklerde yapılır. Bu tedavi; iz ve lekeler, kırışıklıklar, cilt tonu düzensizlikleri gibi sorunlar için uygulanır.

Medikal Cilt Bakımı Nasıl Yapılır?

-Önce saçlar bir bant ile yüzünüzden uzaklaştırılır ve ciltteki makyaj temizlenir.

-Cilt tipiniz göz önünde bulundurularak kullanılacak uygun ürünler belirlenir.

-Jel/köpük temizleyici ile cilt arındırılır. Sonra peeling yapılarak cildin ölü derilerden kurtarılır.

-Cihazlar aracılığıyla buhar uygulaması yapılır. Böylece temizleyici ve besleyici maddelerin cilde daha fazla etki etmesi sağlanır.

-Yağ bezesi ve siyah noktalar, medikal araçlarla temizlenir.

-Kişinin yaşına, cinsiyetine ve cildinin ihtiyacına göre belirlenen serumlar, masajla cilde uygulanır.

-Cilt bariyerini desteklemek için vitamin, mineral ve içerikli serumlar kullanılır ve cilde güneş koruyucu solüsyon uygulanır.

Medikal Cilt Bakımının Önemi

Medikal cilt bakımının düzenli biçimde yapılması; gözeneklerin açılması, siyah nokta ve cildin fazla yağ ve sebumdan arındırılması için önemlidir. Günlük yaşamda dış etkenlere fazlasıyla maruz kalan ciltte; sebum, yağ ve kir belirli aralıklarla yeniden birikir. Düzenli olarak yapılan medikal cilt bakımı, cildinizin dengesini korur.

Medikal Cilt Bakımı Hangi Sıklıkla Yaptırılmalıdır?

Cilt analizi sonuçları ve hekimin değerlendirmesiyle cilt tipi ve cildin ihtiyaçlarına göre bir bakım rutini oluşturmak gerekir. Medikal cilt bakımının genellikle 15 ile 45 günde bir uygulanması önerilir.

Medikal Cilt Bakımı Sonrası Dikkat Edilmesi Gerekenler

-Cildinizi Nazikçe Temizleyin: Tedavinin ardından cildiniz hassaslaşabilir. Dolayısıyla cildinizi kuvvetli şekilde ovmaktan kaçınarak, nazik bir temizleyici ile yıkayın ve tahrişi engelleyen ürünler kullanın.

-Nemlendirici Kullanın: Cildinizin nem dengesini korumak için hafif ve cilt tipinize uygun nemlendirici kullanın.

-Güneşten Koruyun: Cildinizi güneşin zararlı etkilerinden korunmak için mutlaka geniş spektrumlu bir güneş koruyucu uygulayın.

-Bol Su Tüketin: Tedavi sonrası, günde en az 2 litre su için.

-Dokunmaktan ve Makyajdan Kaçının: Medikal cilt bakımı sonrası ilk birkaç gün cildinize fazla dokunmayın ve makyaj yapmayın.

-Sağlıklı Beslenin: Antioksidan bakımından zengin besinler, omega-3 yağ asitleri ve vitaminler cilt sağlığını destekler ve tedavi sonrası daha çabuk iyileşmesine katkı sağlar.

Sosyal Medyada Paylaş

Randevu Al