Gıdı Sarkması Nasıl Geçer? | Dr. Lida Çiteli
Dr. Lida Çiteli

Gıdı Sarkması Nasıl Geçer?

Gıdı Sarkması Nasıl Geçer?

Çenenin her iki yanında ve çene çizgisi boyunca oluşan sarkık deri, halk arasında gıdı olarak bilinir. İlerleyen yaşla birlikte ortaya çıkan gıdı sorunu yüzün hacmini yitirmesinden ve yüz bağlarının gevşemesinden kaynaklanır. Yanaklardaki derinin aşağı sarkması nazolabial kıvrımlara, marionette çizgilerine ve gıdı oluşumuna yol açar. Gıdı sorunu, medikal estetik prosedürleri ile veya estetik cerrahi uygulamaları ile tedavi edilebilmektedir. Orta yüz bölgesine hacim kazandırılarak sarkan cildin toparlanması ve kolajen üretiminin yeniden teşvik edilmesi ile gıdı sarkması sorununu çözmek mümkündür.

Gıdı, tümüyle yağ dokusundan oluşur. Çenenin alt kısmında görülür. Kimi zaman gıdı oluşumu çene kemiklerindeki bazı sorunlardan kaynaklanabilir. Aynı zamanda aşırı kilo aldığımız dönemde de gıdı bölgesinde yağlanma oluşabilir. Estetik açıdan insanları rahatsız eden gıdı oluşumu çeşitli medikal estetik uygulamalarla başarıyla tedavi edilebilmektedir.

Gıdı Sarkmasında Hangi Tedavi Yöntemleri Kullanılır?

Erken aşamada müdahale edilirse gıdı oluşumu çok daha kolay biçimde tedavi edilebilir. Eğer sarkma ve gevşeme sorunu ileri düzeylere ulaşırsa basit uygulamalarla tedavi mümkün olmayabilir. Bunun yerine çok daha karmaşık cerrahi prosedürler gerekebilir. Gıdı sarkmasının tedavisinde en çok uygulanan tedavi liposuction yöntemidir. Çoğunlukla 45 yaş altı bireylerde meydana gelen ve cilt sarkmasının çok şiddetli olmadığı durumlarda tercih edilir. Gıdı bölgesindeki aşırı yağlanmadan dolayı olduğundan daha yaşlı ve kilolu görünen kişilerde ilk olarak bölgedeki yağ dokusu alınır. Gıdı hattı yeniden biçimlendirilir. Yüz ve boyun arasındaki geçiş bölgesi daha belirgin hale getirilir. Liposuction tedavisi lokal anesteziyle veya sedasyonla uygulanabilmektedir. İlk olarak bölgedeki fazla yağlar ince kanüller aracılığı ile alınır. Kimi zaman liposuction yöntemine ek olarak boyun germe işlemlerine başvurulabilir. Kimi zaman da bölgedeki cilt dokusunun sıkılaşması için soğuk lipoliz tedavisinden faydalanılabilir. Parçalanan yağlar, kişinin kendi metabolizması tarafından vücuttan atılır. Cerrahi bir prosedür uygulanmadığı için kişinin iyileşme süreci hızlı ve konforludur.

Gıdı Lipoliz Nedir? Nasıl Yapılır?

Gıdı lipoliz işlemi, gıdı bölgesindeki fazla yağlanma ve sarkmaları tedavi etmek için uygulanan bir yöntemdir. Bölgedeki deri altı yağlarının ultrasonik ses dalgaları ve lazer teknolojisi ile eritilip sıvı hale getirilmesi esasına dayanır. Eritilen yağlar, sonrasında herhangi bir müdahaleye gerek kalmaksızın kişinin metabolizması tarafından vücuttan atılır.

Son derece başarılı bir medikal estetik tedavisi olan gıdı lipoliz yönteminde bölgedeki yağ dokusuna iğne ile giriş yapılır. Tedavi öncesinde herhangi bir ön hazırlık gerekmez. Lokal anestezi ile gerçekleştirildiği için kişi herhangi bir ağrı hissetmez. Tedavi sonrasında minik kızarıklıklar ve şişlikler oluşması normaldir. Ancak tüm bu etkiler, herhangi bir müdahale gerekmeden kısa süre içerisinde kendiliğinden geçecektir.

Tedavinin tamamlanmasının ardından kişinin gün içerisinde birkaç defa lenf nodlarına masaj yapması gerekir. İkinci seans için iki hafta beklemek gerekir. Çoğunlukla iki veya üç seans şeklinde planlanır.

Tedavinin ardından sağlıklı bir beslenme rutini oluşturulursa yeniden yağlanma sorunu yaşanmaz. Alkol ve karbonhidrat tüketimi fazla olursa yeniden yağlanma ihtimali söz konusudur. Tedaviden on dakika sonra buz kompresi uygulanır. Ve hasta, gündelik yaşamına kaldığı yerden devam eder.

Ancak tedavi sonrasında gıdı masajı yapmaya özen göstermeniz gerekir. Bu sayede ödem kolaylıkla dağılır ve deriniz sıkılaşır. Eğer ağrı hissederseniz doktorunuzun önereceği ağrı kesicileri kullanabilirsiniz.

Sosyal Medyada Paylaş

Randevu Al