Cilt Bakımında Slugging Trendi Hakkında Bilinmesi Gerekenler | Dr. Lida Çiteli
Dr. Lida Çiteli

Cilt Bakımında Slugging Trendi Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Cilt Bakımında Slugging Trendi Hakkında Bilinmesi Gerekenler
Sayfa İçeriği

Cilt bakımında her yıl hayatımıza yeni trendler giriyor. Son dönemlerin en popüler cilt bakım akımlarından biri de slugging. Cilt nemlendirme ve koruma konusunda önemli faydalar sağladığı düşünülen slugging kavramını gelin birlikte inceleyelim.

Slugging Nedir?

Slugging kavramını kısaca özetlememiz gerekirse cilt bakım rutininin ardından cilde vazelin ya da benzeri bir oklüzif ürün uygulamaktır. Bu uygulamanın temel işlevi, nemin cilde hapsedilmesidir. Özellikle gece uyku öncesi yapılan bu işlem cildin nem dengesini ve cilt bariyerini iyileştirmeye yardımcı oluyor. Slugging uygulaması ile cildiniz daha pürüzsüz, yumuşak ve nemli hale geliyor. Fakat her cilt bakım uygulamasında olduğu gibi slugging için de cilt tipinize uygun olması gerekiyor. Özellikle akne oluşumuna meyilli ve yağlı cilt tipine sahip kişilerin son derece dikkatli olması gerekir. Bir diğer önemli nokta ise slugging uygulanasının haftada maksimum bir, iki defa uygulanmasıdır. Aksi taktirde cildinizin nefes almasına engel olabilirsiniz. Günümüzde müzikleri, filmleri ve yaşam tarzlarıyla tüm dünyayı etkileyen Güney Kore’de trend haline gelen slugging kavramı ülkemizde de hızla yayılıyor.

Peki Slugging Hangi Cilt Tipleri İçin Uygundur?

Slugging en çok kuru ve nemsiz ciltler için uygundur. Zira slugging’in temel işlevi cildin nem kaybını önlemek ve ihtiyaç duyduğu bariyeri oluşturmaktır. Normal veya karma cilt tipindeki kişilerde de slugging işe yarayabilir. Fakat yağlı ve akne oluşumuna yatkın cilt tipindeki kişilerin son derece ince bir tabaka halinde uygulaması gerekir. Çünkü petrol bazlı ürünler, gözeneklerin tıkanmasına neden olarak akne oluşumunu tetikler. Bu gibi durumlarda cilt tipine uygun ürünler tercih edilmelidir.

Slugging Faydaları Nelerdir?

Slugging’in en büyük yararı cildin nem kaybını önlemesi ve daha uzun süreler boyunca nemli kalmasına yardımcı olmasıdır. Kuru ciltler için son derece faydalı olan bu uygulama aynı zamanda cilt bariyerinin güçlenmesini sağlar. Kuruma ve kızarmaları önler. Ciltte ince çizgi ve kırışıklıkların görünümünün hafiflemesine yardımcı olur. Cilt yüzeyindeki ölü deri hücrelerinin temizlenmesine katkı sağlayarak cildin kendini yenilemesini teşvik eder. Düzenli uygulandığında cildin parlaklık kazanmasına ve cilt tonunun eşitlenmesine yardımcı olur.

Doğru Slugging Nasıl Yapılır?

Slugging uygulamasına başlamadan önce cilt tipinize uygun bir temizleyici ile cildinizi temizleyin ve nemlendirici ürününüzü kullanın. Cildiniz nemlendiriciyi emdikten sonra ince bir tabaka halinde vazelin uygulayın. Kalın bir tabaka olarak uygulamamaya dikkat edin. Aksi halde cildinizin nefes almasını engelleme riski ile karşı karşıya kalırsınız. Yüzünüzde vazelin tabakası ile uyuyun ve sabah uyandığınızda cildinizi temizleyin. Bu uygulamayı haftada bir veya maksimum iki defa yapın. Cildinizin slugginge nasıl tepki verdiğini gözlemleyin. Eğer beklenmedik bir etkiyle karşılaşırsanız derhal uygulamaya son verin.

Slugging İle İlgili Yanılgılar Nelerdir?

Çoğu insan sluggingin cilt üzerindeki tek etkisinin yağlandırma olduğunu düşünse de sluggingin asıl etkisi nemin ciltte hapsedilmesini sağlamaktır. Slugging esnasında kullanılan vazelin, cildin kendi nemini daha uzun süre korumasını sağlar. Diğer bir yanlış alışkanlık ise her gün slugging uygulamaktır. Bu son derece yanlış bir uygulamadır. Her gün slugging yaparsanız cildinizde sivilce oluşumunu tetikleyebilirsiniz. Cildinizin nefes almasına engel olabilirsiniz. Özellikle yağlı cilde sahipseniz slugging’i tercih etmeyebilirsiniz.

Sosyal Medyada Paylaş

Randevu Al